tiistai 17. heinäkuuta 2012

Olisiko tämä tarinan alku?


"Ensilumi oli satanut, ja pikkuenkelit halusivat kovasti päästä maan päälle leikkimään. Jumala sitoi kaikkien vyötäisille pitkänpitkän punaisen langan, jotta saisi nostettua pikkuiset takaisin taivaaseen. Ihan lumisina ja märkinä ne eivät jaksaisi lentää. Luminen maailma oli kokonaan kimmeltävä ja kaunis, ja pienin niistä päätti jäädä, ainakin vielä vähäksi aikaa."

Millainen olisi maalma pikkuenkelin silmin? Haluaisitteko te tietää? Olisiko sellainen joulukortti hauska saada?

Kuinka hauskoilta näyttäisivät miljoonat punaiset langat jotka ulottuisivat taivaan  pilvistä aina lumiselle pellolle saakka. Enkelit olisivat niin pieniä että kaukaa niitä ei edes lumesta erottaisi. Niiden kimallus sekoittuisi lumen kimallukseen.
Tämä kuva tuli mieleeni jostakin...osansa on ehkä Kaarina Helakisan ihanalla sadulla "Nukke-enkeli" (julkaistu Tammen suuressa satukirjassa, alunperin Helakisan kirjassa Taikapuu, 1968) Siinä enkeli pudottaa vahingossa nukkensa maahan, ja kaikki loppuu ihanasti niinkuin saduissa aina.

2 kommenttia:

  1. Kun itse työntelin rattaissa tyttöjä syksysäissä hoitoon, kerroin miten syysenkelit lentelevät lehtien päällä maata katsomaan. ja miten kivaa oli kun tuuli heitti lehdet kasaan ja kaikki pääsivät yhdessä leikkimään mullinmallin.
    tuli vaan mieleen tällainenkin tarina maahan laskeutuvista enkeleistä...

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihana tarina sinulla!! :) Kitos kun kerroit sen! :)

    VastaaPoista