JOUTOMAA?

Vuonna 2006 perustettu Joutomaa myy kollaasitöistäni painettuja postikortteja, onnittelukortteja sekä signeerattuja printtejä. Töissäni yhdistän eri tavoilla käsittelemiäni vanhoja kuvituskuvia itse maalaamiini osiin. Teen työni käsin leikkaamalla, liimaamalla ja maalaamalla puulevyille. Kuvaoriginaalit skannataan ja painetaan korteiksi ja printeiksi kirjapainossa Suomessa. Minulle Joutomaa tarkoittaa mielikuvitusmaailmaa jossa voi tapahtua mitä tahansa. Pyrkimyksenäni on tehdä enemmän kuin vain kauniita kuvia. Haaveeni on kertoa tarinoita jotka saavat katsojan hymyilemään ja ajattelemaan samaan aikaan

MIKSI 'JOUTOMAA'?
Yritykseni nimi on kummallinen, myönnetään! :) Usein se on ensimmäinen asia josta puhun asiakkaan kanssa: Mitä se oikein tarkoittaa? Kun perustin yritystä ainoa kriteeri nimelle oli että sen on oltava suomenkielinen. 'Joutomaa' on ehkä käsittämätön (myös) ulkomailla, mutta minulle Suomen kieli on rakas asia! Halusin että nimi kuullostaa kauniilta ja kuvastaa jotenkin tyyliäni, eli on hiukan hassu ja outo :)

Joutomaahan tarkoittaa yleisessä kielenkäytössä maata jolla ei ole taloudellista arvoa, siis arvotonta paikkaa. Joutomaa ei ole peltoa eikä metsää, eikä siellä asu ketään. Messuilla juttelin asiasta nuoren naisen kanssa jolle joutomaa merkitsi ihanaa, erityistä leikkipaikkaa lapsuuden lähiössä. Minulle 'Joutomaa' merkitsee samaa: mielikuvitusmaata jossa kaikki on mahdollista. Koska siellä ei oikeastaan ole mitään, siellä voi tapahtua mitä tahansa! Se on turvapaikka mielikuvitusystävilleni kaiken suunnitellun, lasketun ja luetteloidun keskellä. Kun aloitin yritystäni tarkoituksenani oli tehdä korttien lisäksi myös uniikkiiesineitä vanhoista tavaroista. Siis hylätyistä esineistä joita voisi löytää vaikka joutomaalta.

Nimi on tuonut myös paljon uteliaita messuosastolleni. Toiveissa on että nimi on myös jäänyt ihmisten mieleen!

Logon sarvipäisen jäniksen olen tehnyt yhdistämällä kaksi vanhaa kuvituskuvaa. Tekniikka on sama jota käytän kollaasitöissäni. Jänis yleensä pakenee vaaran uhatessa, mutta tämä on kasvattanut sarvet. Se on päättänyt rohkaista mielensä!

Tervetuloa Joutomaahan!