maanantai 17. elokuuta 2015

Uusi alku

Minulla on nykyään ollut tosi rasittava tapa tehdä töitä, siis kuvia. Ajattelen, pohdin, nysvään jotain, pohdin lisää, ahdistun, kehitän hirveitä paineita, pohdin lisää ja ahdistun vielä enemmän. Ja mitään todellista ei tapahdu. Ei kenenkään sydän tälläistä kestä! Ja tätä on jatkunut jo liian kauan.
Aluksi kaikki oli helpompaa, tein töitä kotona kellarissa eikä kukaan ollut kiinnostunut siitä mitä minä teen. Sain siis tehdä mitä halusin ilman minkäänlaisia odotuksia. Itse olin jostain käsittämättömästä syystä niin varma tekemisestäni ettei mieleenkään tullut pelätä esim. toimeentulon takia. Mutta kun kortit alkoivat käydä kaupaksi, niin ajatuksiini hiipivät muiden ihmisten odotukset. Ja omatkin odotukset ja pelot alkoivat kasvaa siinä samalla. Kuvien tekeminen ei ole koskaan ollut minulle helppoa, mutta tässä vime aikoina siitä on tullut ihan hirvittävän vaikeaa. Ensi vuonna Joutomaa täyttää kymmenen vuotta. Olisikohan siis korkea aika tehdä jotain toisin?
Minähän en ole koskaan tehnyt luonnoksia. Teen kuvat kokeilemalla eri mahdollisuuksia ja yhdistelmiä. Kun työ on valmis on pöytäni on täynnä paperisilppua, värimalleja, erilaisia pikku osasia joita ei sitten kuitenkaan käytetty. Suurinpiirtein kaikki valmiit työt jotka olen koskaan tehnyt on myös painettu korteiksi ja julisteiksi. Minulla ei siis ole mitään pöytälaatikkoa jossa olisi kasapäin hylättyjä kuvia. Sitten keksin aloittaa Harjoituksia-sarjan. Sarjan kuvia joita tehdessä ei tarvitse ajatella mitään. Ei tarvitse ajatella tuleeko tästä tarpeeksi hyvä, ostetaanko tätä tuhansia kappaleita. Saan tehdä siis töitä niinkuin ennen vanhaan. Ihan vaan sitä mitä kulloinkin on tullakseen. Ja joka päivä pitää tehdä ainakin yksi kuva. Koska kuvat ovat pieniä niihin ei mene ihan mahdottomasti aikaa. Voin kokeilla uusia tekniikoita, värejä, hahmoja jne. Minulla on sellainen olo kuin valtava taakka olisi nostettu harteilta! Ihana tuntea taas sellaista intoa tehdä töitä ettei malttaisi edes välillä käydä pissalla! :D
Tein Harjoituksia-sarjalle tänne blogiin oman sivun, jossa voit katsella töitä.

5 kommenttia:

 1. Sun kuvasi ovat ihania ja lähettävät mielikuvituksen matkalle. Uusi tyylisi kuulostaa rennolta, jään odottelemaan millaisia ihania harjoitustöitä syntyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kiva kuulla että tykkäät töistäni! Minäkin odotan innolla että mitähän tästä oikein syntyy :)

   Poista
 2. Onnittelut. Rakastan kuviasi ja tuottamaasi tekstiä. Kun joskus tulen käymään Turussa, pistäydyn putiikkiisi :-)
  Terkkuja virkkausten maailmasta, Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, ihanasti sanottu! :) Ja tervetuloa käymään!

   Poista